Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  8 april 2007

Terug 4 april 2007 5 april 2007 6 april 2007 7 april 2007 8 april 2007

 

 

 

Zondag 8 april 2007 - de laatste dag......

Central Park
In eerste instantie hadden we het plan om naar de New York International Automobile Show te gaan, de amerikaanse versie van de autorai. Bij het opstaan was het echter zulk mooi weer dat we het zonde vonden om binnen te gaan lopen. Snel de kaart van New York erbij om nieuwe plannen te maken. Omdat we eigenlijk maar een klein stukje van het Central Park gezien hadden, hebben we de metro naar 86th street, halverwege het park genomen. Vervolgens dwars door het park richting het Gugenheim Museum.

Central Park ligt middenin Manhattan en is zo'n 340 hectare groot. Enorm dus voor een park middenin de stad. Het is volledig aangelegd rond 1850-1873.


 

Onderweg in het park volop hardlopers en wielrenners tegengekomen. Het is zondag en mooi weer dus blijkbaar veel behoefte aan lichaamsbeweging

 

Guggenheim Museum

Het Guggenheim moest een mooi gebouw zijn, van binnen en van buiten en ook nog een flinke dosis kunst om op te snuiven.
Bij aankomst bleek er echter een grote renovatie aan de gang te zijn. De buitenkant in de stijgers en verveloos. Aan de binnenkant weinig spannends. Gelukkig dat we toegang hadden gekregen via onze NewYorkPass, het is een bliksembezoek van 15 minuten geworden.....
Het raam in het plafond en de spiraalvormige balkons aan de binnenkant zijn wel bijzonder, maar je wordt er bijna draaierig en misselijk van!!

 

 

Dit is het normale exterieur van het gebouw.

 

 

Het Guggenheim Museum ligt aan 5th avenue, ook wel de Museum Mile genoemd, door de diverse museums die aan deze avenue liggen.

 

Na ons bliksembezoek zijn we weer het Central Park ingegaan. Het stikt daar van de eekhoorntjes. Marco z'n pogingen om ze te lokken voor een close-up wilden niet zo slagen.

 

Easterparade 5th avenue
Omdat het vandaag pasen was, was er op 5th avenue de traditionele easterparade. Een stuk van 5th avenue (tussen 49th en 57th street) is afgesloten voor al het verkeer, wat al bijzonder is als je ziet hoe druk het normaal is. De traditie is dat mensen op hun paasbeste kleding of met uitzonderlijke hoeden daarheen komen om te showen. Ook zijn er straatartiesten. Gezellige drukte dus met pasen!!

Bij het Rockefeller Center is de vijver versierd met paashazen van Buxus en witte/roze lelies in verband met pasen.

Aan het begin van de middag moesten we terug richting het hotel om opgehaald te worden door de taxi richting het JFK vliegveld. De terugvlucht verliep een stuk rustiger en voorspoediger dan de heenreis, maar helaas wel het einde van een hele leuke en indrukwekkende trip!!

 

 

     

horizontal rule