Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  6 april 2007

Terug 4 april 2007 5 april 2007 6 april 2007 7 april 2007 8 april 2007

 

 

 

Vrijdag 6 april 2007 - rondvaart, New York Skyride, Empire State Building, Central Park Zoo en Brooklyn Bridge

Vandaag weer lekker vroeg opgestaan en naar de pier gelopen voor een rondvaart met de Circle Line. We hebben gekozen voor een boottocht van 2 uur langs Manhattan, het vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge en de East River tot het gebouw van de Verenigde Naties. Onderweg werd bijna de hele tijd informatie en verhalen gegeven door een gids.

Een golfbaan middenin de stad langs het water. Vanaf vier verschillende etages kan je ene balletje slaan.

De skyline van Manhattan

Het vrijdheidsbeeld

Ellis Island. Alle immigranten die de VS in wilden werden hier eind 19e en begin 20e eeuw onderworpen aan een medische keuring.

De Brooklyn Bridge vanaf het water.

 

Na de boottocht zijn we via Central Park naar de Central Park Zoo gegaan. In Central Park stikt het van de eekhoorns. Voor de New Yorkers dus niks bijzonders, maar voor ons een leuk foto-object!! Ook de ijsbaan in het park was nog open. Het blijft bijzonder om tussen die hoge gebouwen opeens zo'n groot park te hebben.Aan de rand van Central Park ligt een kleine dierentuin. Lekker even rondgelopen en gekeken bij het voeren van de zeeleeuwen.

 

Na ons bezoek aan de dierentuin doorgelopen naar de Brooklyn Bridge. Weer zo'n bekend punt wat we perse gezien wilden hebben en natuurlijk over heen gelopen.

 

Als afsluiter van de dag zijn we weer naar richting Empire State Building gegaan. Het is niet te geloven hoeveel bezoekers hier steeds weer op af komen. Ook vandaag weer een enorme rij op de stoep. Vervolgens staat er bij de ingang dan een bord dat het vanaf daar nog 2 uur wachten is. Met de New York Pass mogen we ook in "The New York Skyride", een attractie in het Empire State Building. Dit is een soort simulator waarmee je het idee hebt dat je in een helicopter over de stad vliegt. Op zich stelt dit niet zoveel voor (hard aan een vernieuwing toe), maar voordeel is dat er geen rij voor deze attractie staat en belangrijker, na dit bezoek loop je zo naar de liften van het Empire State Building. Dus in plaats van een wachttijd van ruim 2 uur, nu slechts vijf minuten!! Wie geen zin heeft om lang in de rij te staan, moet slim zijn....
Op de top van het Empire State Building eerst bij daglicht lekker rondgekeken en heel veel foto's gemaakt. Wat een uitzicht!! 

Het Flatiron Building

 

Rond een uur of zeven / acht begon de schemering. Tijd dus om het statief uit de tas te halen en mooie plaatjes bij avondlicht te maken.

   

 

horizontal rule