Startpagina Wij Hayley Oostenrijk Vakantie Diversen Computer Awards Webcam, Mittersill Favorieten Contact
  7 april 2007

Terug 4 april 2007 5 april 2007 6 april 2007 7 april 2007 8 april 2007

 

 

 

vrijdag 7 april 2007 - Grand Central, Ground Zero en avond-rondvaart

Tegenover ons hotel zit één van de vele brandweerkazernes. Om de haverklap rukken de 2 wagens en een ambulance uit, om vervolgens binnen de kortste keren terug te komen. Gelukkig hadden we er geen last van 's-nachts!

Vanmorgen zijn we eerst weer lekker gaan ontbijten. Niet helemaal Sonja, maar toch gezond!!

Na het ontbijt richting station Grand Central gelopen. Dit is net helemaal gerenoveerd en gigantisch groot.

 

De City Hall en een gebouw van justitie:

 

Rondleiding Ground Zero
Vandaag zijn we naar het visitor center geweest van Ground Zero met aansluitend een rondleiding. In het center mag je geen foto’s maken en tijdens de rondleiding kom je op plekken waar we uit respect geen foto’s hebben gemaakt. In het center wordt via een soort tijdlijn een overzicht gegeven van de bouw tot aan de fatale 11de september 2001. Door middel van films, foto’s en geluidsopnamen wordt op een indrukwekkende manier duidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Verder een hele wand met foto's en aandenkens aan de slachtoffers die door de nabestaanden zijn uitgezocht. Daarnaast een beeldscherm waar continue de namen van alle slachtoffers 1 voor 1 getoond worden.
De rondleiding wordt door vrijwilligers gegeven die op enige wijze met 9/11 te maken hebben gehad.

Onze rondleiding werd gegeven door een man die zijn broer heeft verloren die commandant was bij de politie en door een vrouw die direct na de aanslag ruim acht maanden als vrijwilliger van het rode kruis op de rampplaats heeft gewerkt als onder andere cateringmedewerkster. Hun verhalen hebben enorme indruk op ons achtergelaten. Zeker als je beseft dat van de meeste slachtoffers nooit meer iets is teruggevonden, de verhalen over de situatie op de rampplek tijdens de opruimwerkzaamheden, etc. Circa 70% van de hulpverleners die direct na de ramp geholpen hebben, is op dit moment al ziek door onder andere het stof en de hitte.Na ons bezoek aan Ground Zero zijn we naar het brandweermuseum gelopen. Op de begane grond een tentoonstelling over 9/11 met als belangrijkste onderdeel een monument met daarop alle foto's van de 343 omgekomen brandweerlieden. Verder beelden van de eerste vierentwintig uur na de aanslag. Op de andere twee verdiepingen voor oude brandweerwagens en gereedschappen.
Na het brandweermuseum zijn we doorgelopen naar de wijk SoHo en even rondgekeken.


Zo kunnen de auto's ook lekker efficiënt geparkeerd worden:

's-avonds zijn we met de Circle Line rond Manhattan gevaren. Dus langs het vrijheidsbeeld en de skyline van New York in het donker.

 

Paar van de vele taxi's:

Paar typisch amerikaanse beelden uit het straatbeeld.

 

  

horizontal rule